Konsultation

Almindelig konsultation til løst og fast.

Danske Regioner honorerer en konsultation svarende til 10 minutter. De har afvist de praktiserende lægers ønske om flere eller længerevarende konsultationer. Derfor er det oftest ikke muligt at nå mere end ét emne pr konsultation. To små emner kan måske nås, men det er klart, at hvis du som patient (med rette) forventer en kompetent og grundig udredning og behandling, så kan det ikke jappes igennem, fordi du gerne vil nå flere ting samtidigt. Det kan jeg som din læge heller ikke fagligt at stå inde for. Derfor anbefaler jeg, at du booker en konsultation en anden dag, hvis du har flere problemstillinger, du ønsker min hjælp til.

Telefonkonsultation

Telefonkonsultationer er oprindeligt tiltænkt hurtig afgivelse af prøvesvar og ganske korte spørgsmål. I dag har mange et ønske om uddybende spørgsmål og forklaringer på prøver og problemstillinger. Danske Regioner fastholder desværre, at en telefonkonsultation kun skal honoreres svarende til to minutter, hvorfor alt der ikke kan klares på denne korte tid skal adresseres i en video- eller fremmødekonsultation. Telefonkonsultation tilbydes således kun til meget begrænsede ting. Dette gælder også henvendelser fra pårørende.

Emailkonsultation

Emailkonsultation er en god mulighed for korte svar og korte spørgsmål. Prøvesvar gives som udgangspunkt altid skriftligt, hvis ikke der er aftalt en opfølgende konsultation. Det benyttes ikke som ’chat-funktion’ og er derfor ikke anvendeligt til komplicerede problemstillinger eller flere emner på en gang.

Husk, at der kan være op til fem dages svartid, hvorfor akutte problemstillinger altid skal adresseres telefonisk.

Videokonsultation

Klinikken prioriterer anvendelse af videokonsultation, så du ikke altid behøver tage fri fra arbejde/skole for en konsultation. Vær opmærksom på, at video ofte ikke egner sig til hudsygdomme/udslæt, og naturligvis heller ikke til andre problemstillinger, der kræver fysisk undersøgelse.

Årskontrol

Kroniske tilstande skal i henhold til de faglige vejledninger følges med årlige kontroller. En årskontrol forudgåes typisk af en aftale ved den lægestuderende ugen inden, hvor der tages relevante prøver, så svar på disse ligger klar til årskontrol ved lægen. Årskontroller anvendes fx til tilstande som: diabetes, forhøjet blodtryk, lavt stofskifte, KOL, astma, osteoporose, psoriasis, lichen sklerosus, psykisk sygdom eller ved brug af vanedannende medicin.

Løbende kontroller fastsættes individuelt. Hvis man er helt stabilt behandlet, er en årlig kontrol typisk tilstrækkeligt.

Samtaler

Er du gået ned med stress, depression, angst eller anden psykisk belastning, tilbyder jeg mulighed for et forløb med samtaler. I nogle tilfælde anvendes psykometriske test til undersøgelse for angst eller depression, og der kan ved samtalerne også drøftes eventuel medicinsk behandling, hvis det skønnes nødvendigt.